Δημοσιεύθηκε την

Brightwell Aquatics: Ποιοτικά προϊόντα σε μοναδικές τιμές

<b>Brightwell Aquatics: Ποιοτικά προϊόντα σε μοναδικές τιμές</b>

Η Brightwell Aquatics δεν αποτελεί καινούρια εισαγωγή στην ενυδρειακή κοινότητα. Το αντίθετο, πρόκειται για μια μάρκα που μετράει δεκαετίες στα ράφια των καταστημάτων, και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην αμερικάνικη αγορά. Η εισαγωγή της στην Ευρώπη έγινε με πιο αργά βήματα, φαίνεται όμως να κερδίζει συνεχώς έδαφος έναντι σε πιο διαδεδομένες ευρωπαϊκές μάρκες, και να ξεχωρίζει με την ποιότητα των προϊόντων της.

Kαι σε μια περίεργη εποχή για την αγορά, όπως αυτή που διανύουμε, με μεγaάλες ανατιμήσεις προϊόντων, η Brightwell κατάφερε να κρατήσει σταθερές τιμές, και έτσι να αναδειχθεί σαν μια προσιτή, value for money επιλογή για κάθε τύπο ενυδρείου.

Τα “δυνατά” χαρτιά της εταιρίας είναι τα εξειδικευμένα προϊόντα για θαλασσινά ενυδρεία, και προσφέρει κάποια μοναδικά σκευάσματα, όπως συμπλήρωμα διατροφής για chaeto άλγη, ή το Angelixir, ένα υποκατάστατο σπόγγων για αγγελόψαρα. Πέρα όμως από αυτά, η Brightwell Aquatics κυκλοφορεί και μια ευρεία γκάμα προϊόντων για γλυκό νερό αλλά και για φυτεμένα ενυδρεία, καλύπτοντας έτσι όλες τις πιθανές ανάγκες του χομπίστα που θα την επιλέξει.

Στο aquario.gr ξεχωρίσαμε μερικά από αυτά τα προϊόντα και σας τα παρουσιάζουμε εδώ, κάποια γενικής χρήσης και άλλα για πιο αυξημένων απαιτήσεων ενυδρεία.

Erase – CL

brightwell erase cl

Αντιχλώριο, ένα προϊόν που δε λείπει από κανένα ντουλάπι ενυδρείου, γλυκού ή θαλασσινού νερού. Όπως και όλα τα αντιχλώρια της αγοράς, το Erase – CL δεσμεύει το ελεύθερο χλώριο αλλά και τις χλωραμίνες από το νερό του ενυδρείου. Ταυτόγχρονα θα βοηθήσει και στην εξουδετέρωση της αμμωνίας και των νιτρώδων ιόντων στο νερό, ενώ μπορεί να δράσει και σαν ταχεία θεραπεία στην περίπτωση υπερδοσολογίας ιοδίνης στο θαλασσινό ενυδρείο. Πρόκειται για ένα all around προϊόν από την Brightwell aquatics που συμβάλλει αποτελεσματικά στην υγεία του νερού του ενυδρείου.

H προτεινόμενη δοσολογία του είναι μόλις 1 καπάκι (5ml) σε 190 λίτρα νερού, καθιστώντας το ένα από τα πιο οικονομικά σκευάσματα αποχλωρίωσης στο εμπόριο, ειδικά στην συσκευασία των 500ml.

Microbacter7

Το πιο γνωστό ίσως προϊόν της Brightwell aquatics, το Microbacter7 είναι ένα πολυδύναμο σύμπλεγμα βακτηρίων, που επιτυγχάνει πολλά περισσότερα από ένα απλό σκεύασμα νιτροποιητικών βακτηρίων.

Πέρα από τις αποικίες νιτροποιητικών και απονιτροποιητικών βακτηρίων που συντελούν στην κύκλο του αζώτου, το Microbacter7 περιέχει και ποικιλία ενζύμων, τα οποία συμβάλουν στην αποδόμηση των οργανικών ουσιών, βοηθώντας έτσι στο να κρατηθούν σε χαμηλές τιμές οι συγκεντρώσεις φωσφορικών και νιτρικών αλάτων. Και ενώ η πιο συνηθισμένη χρήση του Microbacter7 είναι το στρώσιμο ενός νέου ενυδρείου, χρησιμοποιείται και σε low nutrient θαλασσινά ενυδρεία για να συμβάλει στην διατήρηση χαμηλών θρεπτικών συστατικών.

Το Microbacter είναι επίσης αρκετά συμπυκνωμένο, σε βαθμό που θολώνει για μερικά λεπτά το νερό κατά την εφαρμογή του. Με προτεινόμενη δοσολογία ένα καπάκι (5ml) σε 96 λίτρα νερού, μια μικρή συσκευασία 100ml αρκεί για το στρώσιμο ενός μεγάλου ενυδρείου 300 λίτρων!

Biofuel

To Biofuel αποτελεί το δεύτερο σκέλος της “μεθόδου άνθρακα”, μιας εξειδικευμένης μεθόδου μείωσης των νιτρικών και των φωσφορικών ιόντων σε reef ενυδρεία που βασίζεται στην προσθήκη οργανικών ουσιών. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα πολύπλοκο σύμπλεγμα οργανικών ενώσεων και δρα σε συνδυασμό με το microbacter7, συντηρώντας ουσιαστικά μια αποικία αναερόβιων οργανισμών στο φίλτρο του ενυδρείου, οι οποίοι πραγματοποιούν την διάσπαση των νιτρικών αλάτων. Αν και πρόκειται για ένα προϊόν αρκετά δύσκολο στην χρήση και απευθύνεται σε αρκετά προχωρημένα reef ενυδρεία, επιλέξαμε να το παρουσιάσουμε εδώ γιατί αποτελεί ίσως την πιο καλά τεκμηριωμένη μέθοδο άνθρακα στην αγορά, μιας και οι περισσότερες άλλες βασίζονται σε λιγότερο εξειδικευμένα προϊόντα.

Η δοσολογία του Biofuel από την Brightwell aquatics εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τιμές του ενυδρείου αλλά και τον ιχθυοπληθυσμό του.

Florin axis

Από την σειρά λίπανσης για φυτά της Brightwell Aquatics, το Florinaxis έρχεται πρώτο, ως το προϊόν προσθήκης διοξειδίου στο ενυδρείο. Όπως και τα αντίστοιχα προϊόντα της αγοράς, όπως το Seachem Excel, το Florinaxis προσφέρει συμπλέγματα διοξειδίου στο νερό, αντικαθιστώντας έτσι την ανάγκη για παροχή αέριου CO2. Πέρα όμως από αυτό, το Florinaxis περιέχει και μια σειρά ενζύμων που ενισχύουν τον κύκλο του Krebs, μια ζωτική κυτταρική λειτουργία, αλλά και τα βασικά ιχνoστοιχεία (κάλιο, σίδηρο, ασβέστιο κτλ) για να υποστηρίξει την υγεία των φυτών.

brightwell aquatics florin axis

Όπως σε όλα τα λιπάσματα, η δοσολογία του Florinaxis εξερτάται από τον όγκο των φυτών μέσα στο ενυδρείο, αλλά και τις ανάγκες τους σε διοξείδιο. Μια βάση αποτελεί η προτεινόμενη από την εταιρία δοσολογία, που είναι 5ml προϊόντος σε 190 λίτρα νερού εβδομαδιαίως για ένα μέτρια φυτεμένο ενυδρείό. Η τόσο μικρή δοσολογία του καθιστά στο Florinaxis ένα από τα πιο οικονομικά συμπληρώματα διοξειδίου της αγοράς.

ExtraxPhos

Από μια γκάμα συνολικά 6 αντιφωσφορικών προϊόντων που κυκλοφορεί η Brightwell aquatics, ξεχωρίσαμε το ExtraxPhos ως έναν γενικής χρήσης αντιφώσφορο για χρήση σε συστήματα φίλτρανσης. Πρόκειται για ένα υλικό σε μορφή σφαιριδίων, που μπορεί να τοποθετηθεί είτε μέσα σε φίλτρο είτε στο sump. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε θαλασσινό αλλά και σε γλυκό νερό, και πέρα από την βασική του λειτουργία που είναι η διάσπαση και απορρόφηση φωσφορικών αλάτων, απορροφά και πυριτικά άλατα.

Η προτεινόμενη δοσολογία είναι 2 γραμμάρια για κάθε 4 λίτρα νερού, και η διάρκεια ζωής του προϊόντος εξαρτάται από τα ποσοστά φώσφορου που θα απορροφήσει. Σε γενικές γραμμές, όπως και για κάθε άλλο αντιφώσφορο που κυκλοφορεί στην αγορά, προτείνουμε την παρακολούθηση των τιμών των φωσφορικών με υγρά τεστ, και την αντικατάσταση του αντιφώσφορου όταν αρχίσουν να ξεπερνάνε τα επιθυμητά όρια.

Με τα 5 παραπάνω προϊόντα να ναι ένα μόνο δείγμα της ευρείας γκάμας την Brightwell, η εταιρία προσφέρει ολοκληρωμένες σειρές προϊόντων για κάθε τύπο ενυδρείου και budget. Επιγραμματικά θα αναφέρουμε και μια πλήρη σειρά τροφών για το θαλασσινο νερό σε μορφή υγρού φυτοπλακγτόν και ζωοπλαγκντόν, πολλά διαφορετικά υλικά φίλτρανσης, αλλά και σειρά ιχνοστοιχείων και πρόσθετων για γλυκό και θαλασσινό νερό. Στο aquario.gr είμαστε έτοιμοι να σας κατευθύνουμε στην επιλογή σας, και να βρούμε μαζί το προϊόν που ταιριάζει ακριβώς στο ενυδρείο σας!